Szabálytalansági és projektmentő tanácsadás

Szabálytalansági és projektmentő tanácsadásunk során a célunk, hogy megmentsük az olyan projekteket ahol, elszámolási, megvalósítási, adminisztrációs, szakmai vagy egyéb problémák miatt fenáll a lehetősége, hogy a pályázó a megnyert támogatását elveszíti.

MIKOR LEHET RÁNK SZÜKSÉGE?

 • ha a pályázatának megvalósítása során szabálytalansági gyanú merül fel az ellenörző hatóságok részéről
 • a helyszíni ellenőrzés során probléma merül fel
 • ha a szakmai beszámolók és pénzügyi elszámolások során nehézségekbe ütközik
 • ha nem fogadják el a szerződésmódosítási kérelmét
 • ha már régóta várja, hogy hozzájusson a megnyert támogatáshoz
 • ha szakértőre van szüksége a projektjének sikeres megvalósításához

A legfontosabb, hogy minél hamarabb lépjen! Ezeknél az eljárásoknál az időfaktor kiemelten fontos! Minél hamarabb keres meg minket, annál nagyobb valószínűséggel tudunk Önnek segítséget nyújtani!

A TANÁCSADÁS SORÁN:

 • képviseljük érdekeit a hatóságok előtt
 • szakszerű és szakmai szempontokat tartalmazó észrevételeket, jogorvoslatokat állítunk össze, amellyel meg tudjuk védeni az ön pályázatát
 • tájékoztatjuk az eljárás menetéről és a lehetséges forgatókönyvekről
 • javaslatokat teszünk arra, hogy mire figyeljen a sikeres megvalósításhoz

ÁRAZÁS:

 • tanácsadási szolgáltatásunkat óradíjas alapon látjuk el. Emellett – az ügy komplexitásától függően – bizonyos esetekben sikerdíjat is számolunk fel
 • a tanácsadás díja nettó 24.000 Ft/óra (alanyi adómentes ár)
 • a ráfordított munkaidőt folyamatosan rögzítjük, amelyet Ön bármikor megtekinthet

Lépjen velünk kapcsolatba! Dolgozzunk együtt!

SZABÁLYTALANSÁGI ELJÁRÁS MENETE

Helyszíni ellenőrzés, elszámolások ellenőrzése

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mint említettük minél hamarabb fordul hozzánk problémájával, annál nagyobb valószínűséggel lehet elkerülni az esetleges pénzvisszafizetési szankciót! Ebben az esetben javasoljuk, hogy ne várja meg a szabálytalansági eljárás megindításáról szóló értesítőt! Sajnos időnként előfordul, hogy a pályázók már olyan későn fordulnak hozzánk, hogy már mi sem tudunk segíteni. Ilyen például, amikor már túl vannak egy jogerősen lezárt szabálytalansági eljáráson, és értesítést kapnak a visszafizetendő összegről. Ugyanakkor, ha még a helyszíni ellenőrzés vagy szabálytalansági eljárás megindulásakor megkeres minket, akkor nagy eséllyel tudunk segíteni.

Természetesen munkánk során szigorú titoktartási kötelezettséget vállalunk, amelyet szerződésbe is foglalunk. A titoktartási kötelezettségünk a megbízási jogviszony megszűnését követően is fennáll!

Megkeresés esetén küldünk egy személyre szabott árajánlatot, valamint egy megbízási szerződést a tanácsadásra vonatkozólag.  Ezt követően egyeztetünk egy személyes/online konzultációt, hogy jobban megismerhessük Önt, cégét, valamint a problémáját. Emellett jelezzük, hogy milyen dokumentumokra van szükségünk ahhoz, hogy előzetesen is már felkészülhessünk a konzultációra.

A tanácsadás további részében e-mailben és telefonon folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel – természetesen igény esetén ezt követően is van lehetőség konzultációra. A kapcsolattartás során a projekttel kapcsolatos további kérdéseket, dokumentumokat is kérhetünk. A pályázat mélyreható megismerése, valamint a problémák feltárását követően felállítjuk a stratégiát, amely mentén elkészítjük majd az észrevételeket és egyéb dokumentációkat. Mielőtt ezeket elküldjük a hatóságoknak az elkészült anyagokat bemutatjuk és egyeztetjük a pályázóval.

Szabálytalansági eljárás esetén mindenképp szükségünk lesz az eljárás megindításáról szóló értesítőre. Helyszíni ellenőrzés, vagy szerződésmódosítási kérelem elutasítása esetén a helyszíni ellenőrzési jegyzőkönyvre illetve a benyújtott szerződésmódosításra valamint az azt elutasító levélre van szükségünk, hogy megismerjük az ügy alapjait. Emellett még a Támogatói Okirat/Kölcsönszerződés, valamint a benyújtott pályázati anyag is szükségszerű. Ahhoz, hogy az eljárás során minél eredményesebben tudjuk képviselni cége érdekeit, muszáj minél jobban megismernünk a projektet.

Természetesen van lehetőség alkalmi tanácsadásra is, akár személyesen akár online is. Ugyanakkor szeretnénk jelezni, hogy egy megbízással, ahol alkalmunk nyílik teljes mélységében megismerni a projektet, és össze tudjuk állítani a szükséges észrevételeket, dokumentációkat jóval nagyobb eséllyel tudunk segíteni, ami – a kapott támogatás mértékétől függően – több millió forintos kiadástól óvhatja meg cégét!

Számtalan külső vagy belső körülmény miatt előfordulhat, hogy a megnyert támogatás tartalmán változtatni kényszerül a pályázó. Ebben az esetben mindenképp javasoljuk, hogy már a változtatások előtt keressenek meg egy szakértőt, akivel konzultálni tudnak arról, hogy a módosításokat hogyan lehet összeegyeztetni az eredetileg beadott pályázattal! Sok szabálytalansági eljárás – és az azt követő visszafizetési kötelezettségek – alapja, hogy a megvalósítás során a pályázó eltért a projekt eredeti céljától, amit utólag már nagyon nehéz megvédeni.

Ha érdekli szolgáltatásunk, kérje egyedi árajánlatunkat!